Skolplattformen – för föräldrar och vårdnadshavare

Voiced by Amazon Polly

Vad är Skolplattformen?

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för alla skolformer i Stockholms stad. Startsidan på Skolplattformen är anpassad för dig. Lärare och andra på skolan, till exempel rektor, publicerar information där.

Skolplattformens funktioner används olika på olika skolor. Ditt barns lärare kan berätta vilka verktyg som ni använder gemensamt.

Inloggning

Det finns olika adresser till Skolplattformen. Det är viktigt att du som förälder använder adressen skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare när du loggar in.

Skolplattformens app för föräldrar och vårdnadshavare

För dig som är vårdnadshavare finns Skolplattformen som en app. Du kan få notiser när någon på skolan publicerar information. Bland annat får du en avisering när någon på skolan publicerat en nyhet.

Appen hittar du i App Store eller i Google Play.

Lär dig mer om appen och hur den fungerar

Behöver du eller ditt barn hjälp eller support?

• Är du förälder eller vårdnadshavare och behöver hjälp med inloggning eller något annat ska du kontakta support för vårdnadshavare.

Måndag–torsdag 07.00–16.00
    Fredag 07.00–15.00
    Telefon 08-508 11 552
    E-post support.skolplattformen@stockholm.se

• Är du förälder eller vårdnadshavare och hjälper ditt barn ska du kontakta support för elever.

Måndag–söndag 07.00–22.00
    Telefon 020-33 09 00
    E-post elevsupport@edu.stockholm.se

Guider och instruktionsfilmer

Som en hjälp finns guider och instruktionsfilmer om hur du eller ditt barn använder Skolplattformen.

Ändra kontaktuppgifter i Mina sidor

I e-tjänsten Mina sidor ändrar du dina kontaktuppgifter som e-postadress och telefonnummer för stadens e-tjänster, till exempel Skolplattformen.

Mina sidor

Att se nyheter och veckobrev

I filmen ovan så får ni veta hur ni kan läsa veckobrev och andra nyheter i Skolplattformen.

Se olika barns startsidor

I filen ovan så får ni veta hur ni kan växla startsida om ni har flera barn.

Anmäl frånvaro i Skolplattformen

I filmen får ni veta hur ni anmäler frånvaro i Skolplattformen.

Hur ni kan se ert barns schema

I filmen ovan får ni veta hur ni kan komma åt era barns scheman i Skolplattformen.

Hitta kontaktuppgifter till lärare och pedagoger

I filmen ovan ser ni hur ni hittar kontaktuppgifter till lärare och pedagoger.