Skapa, spara och öppna ett word-dokument | iPad

I detta inlägg visar vi dig hur du skapar ett nytt word-dokument i word-appen, hur du döper och sparar det i “rätt mapp” för att sedan även öppna samma dokument.

Steg 1 – Skapa ett nytt dokument, spara och ge det ett namn

1. När du öppna appen går du till Nytt
  2. Klicka sen på Tomt dokument

Nu kan du börja jobba i dokumentet. Tänk dock på att dokumentet inte är sparat och kan försvinna om du inte gör det. Så vi ser till att göra det.

1. Klicka på ikonen som ser ut som ett dokument med tre prickar i.
  2. Klicka därefter på knappen Spara
  3. Som du ser så heter det här dokumentet Dokument. Det ska vi ändra på.

1. Döp ditt dokument till något som säger något om vad dokumentet handlar om. Det blir svårt att hitta de dokument du vill åt senare om du har 50 dokument som heter just Dokument. Jag döper mitt dokument till Svenska – porträtt, eftersom det är det jag skriver om.
  2. Nu ska vi spara detta i vår OneDrive, så börja med att klicka på Onedrive.
  3. Klicka sedan på den mapp i OneDrive som du vill spara till. Jag har skapat mappar för mina ämnen och kommer därför att spara mitt dokument i mappen Svenska. Som du ser kan du skapa mappar direkt i word.

När jag har klickat mig fram till rätt mapp är det dags att klicka på Spara.

1. Nu kommer du tillbaka till ditt dokument, som nu heter Svenska – porträtt.
  2. När du har skrivit klart, ta alltid för vana att INTE bara stänga appen, utan klicka på ikonen som ser ut som en pil till vänster.

Steg 2 – Öppna ett dokument

1. Vi börjar med att öppna appen Word och klicka på Öppna.
  2. Vi börjar med att gå till vår hårddisk i molnet, det vill säga OneDrive
  3. Klickar på mappen Svenska, där jag kommer ihåg att jag sparade mitt dokument
  4. och öppnar dokumentet Svenska – porträtt