Prenumerera på blogginlägg

Voiced by Amazon Polly

På Årstaskolan använder vi ett system för webbprenumerationer som heter MailChimp. Här nedan ska jag visa dig hur du gör för att prenumerera och ge dig lite tips på hur du kan felsöka om du har problem.

Prenumerera

Steg 1

Börja med att leta reda på prenumerationsdelen på bloggen du vill följa. Den finns på högersidan på bloggen om du sitter på dator och långt nere om du sitter på mobil.
Fyll i din e-postadress (och dubbelkolla att du skrivit rätt) och klicka på ‘prenumerera’-knappen.

Steg 2

Nu är det dags att kolla din mail. Där ska nu finnas ett bekräftelsebrev från ‘Årstaskolans bloggportal’. Öppna det. Om du inte fått något mail, se längst ned på denna sida under felsökning.

Steg 3

Klicka på knappen ‘Yes, subscribe me to this list.’. Nu är det klart.

Felsökning

Det vanligaste problemet som rapporteras är att ni inte får några mail. Här nedan kommer några tips.

Skräppost
Kolla att våra mail inte fastnar i din skräppost-mapp. Om det hamnat där, välj att lita på mail från oss, så hamnar det inte där i fortsättningen. Det ser olika ut beroende på vilken e-post du har.

I bilden nedan ser ni hur det ser ut i Gmail, där det dels kan hamna i mappen Skräppost och fliken Kampanjer.

Att prenumerationsmailen hamnar i kampanjer är för att Google ser våra mail som en kampanj eller reklamutskick.

Om mailen hamnar i fliken Kampanjer så kan du (via Gmail på dator) dra mailet från Kampanjer och dra till Primär. Då får du en fråga om du vill att alla mail från oss ska hamna i din Primär-flik. Tryck Ja då, så ska det funka på framtida mail.

Om du fortfarande inte får det att fungera, kontakta oss.