Prenumerera på blogginlägg

Voiced by Amazon Polly

På Årstaskolan använder vi ett system för webbprenumerationer som heter Jetpack. Här nedan ska jag visa dig hur du gör för att prenumerera och ge dig lite tips på hur du kan felsöka om du har problem.

Prenumerera

Steg 1

Börja med att leta reda på prenumerationsdelen på bloggen du vill följa. Den finns på högersidan på bloggen om du sitter på dator och långt nere om du sitter på mobil.
(1.) Fyll i din e-postadress och dubbelkolla att du skrivit rätt och (2.) klicka på ‘prenumerera’-knappen.

När sidan laddat klart kan du bläddra ned till samma ställe igen och se hur det gick.

Om det står ‘Klart’ så är det bara att öppna din e-post och bekräfta att du vill prenumerera.
Om du får ett felmeddelande, prova igen och se till att du skrivit rätt adress.

Steg 2

Nu är det dags att kolla din mail. Där ska nu finnas ett bekräftelsebrev från ‘Årstaskolan’. Öppna det. Om du inte fått något mail, se längst ned på denna sida under felsökning.

Klicka på knappen ‘Bekräfta att du vill följa’. Sedan är det klart.

Steg 3 – Ej obligatoriskt

På sidan som nu öppnas i din webbläsare kan du göra några val. (1.) meddelar att allt gått bra. I rullgardinsmenyn vid (2.) kan du välja hur ofta du vill ha mail.
‘Omedelbar’ gör att du får ett mail så fort ett inlägg publicerats på bloggen. ‘Dagligen’ och ‘Veckovis’ samlar ihop antalet mail till en gång per dag eller vecka.

Tryck till sist på (3.) ‘Spara ändringar’.

Steg 4 – Ej obligatoriskt

Om du på samma sida klickar på (1.) ‘Inställingar’ kan du också välja en (2.) tid och / eller dag när du helst vill ha mail, om du valde alternativet ‘Dagligen’ eller ‘Veckovis’.

Glöm inte att (3.) spara.

————–

Felsökning

Det vanligaste problemet som rapporteras är att ni inte får några mail. Här nedan kommer några tips.

1. Jag får upp “Error / Ett fel uppstod när du skulle prenumerera”

Det här felmeddelandet får du när det finns obekräftade prenumerationer till din e-postadress från WordPress / Jetpack, som är det system vi använder.
När du prenumererat på en blogg eller sajt så får du ett mail med en aktiveringslänk som måste klickas på – och för att förhindra missbruk så skickar WordPress / Jetpack inte heller ut några fler mail till dig.
Det här gäller alla sajter som använder WordPress / Jetpack som prenumerationstjänst.

Det du får göra är att [1] gå till https://subscribe.wordpress.com/ och [2] fylla i din e-postadress som du har problem med – och [3] klicka på “Request details”.

Då får du en länk skickad till din e-post som du klickar på – och där kan du [1] visa Sites – bloggar och sajter som du redan prenumererar på och även visa Pending, som är sajter och bloggar som du inte bekräftat ännu. Här kan du bekräfta dessa (Confirm) eller ta bort dem (Delete). Först efter du har tagit bort en blogg eller sajt kan du prova prenumerera igen.

Glöm bara inte att bekräfta prenumerationen i det nya mailet som kommer! 🙂

2. Ändra mina inställningar för prenumeration

Om du vill ändra inställningarna för din prenumeration går du till https://subscribe.wordpress.com

3. Skräppost

Kolla att våra mail inte fastnar i din skräppost-mapp. Om det hamnat där, välj att lita på mail från oss, så hamnar det inte där i fortsättningen. Det ser olika ut beroende på vilken e-post du har.

Gmail

I bilden nedan ser ni hur det ser ut i Gmail, där det dels kan hamna i mappen Skräppost och fliken Kampanjer.

Att prenumerationsmailen hamnar i kampanjer är för att Google ser våra mail som en kampanj eller reklamutskick.

Om mailen hamnar i fliken Kampanjer så kan du (via Gmail på dator) dra mailet från Kampanjer och dra till Primär. Då får du en fråga om du vill att alla mail från oss ska hamna i din Primär-flik. Tryck Ja då, så ska det funka på framtida mail.

Outlook / Hotmail

Det vanligaste problemet gällande Hotmail eller Outlook är att man har prioriterad inkorg aktiverad och glömmer att titta i Övrigt (se bild nedan).

Om du fortfarande inte får det att fungera, kontakta oss.