Prenumerera på blogginlägg

Voiced by Amazon Polly

På Årstaskolan använder vi ett system för webbprenumerationer som heter Jetpack. Här nedan ska jag visa dig hur du gör för att prenumerera och ge dig lite tips på hur du kan felsöka om du har problem.

Prenumerera

Steg 1

Börja med att leta reda på prenumerationsdelen på bloggen du vill följa. Den finns på högersidan på bloggen om du sitter på dator och långt nere om du sitter på mobil.
(1.) Fyll i din e-postadress och dubbelkolla att du skrivit rätt och (2.) klicka på ‘prenumerera’-knappen.

När sidan laddat klart kan du bläddra ned till samma ställe igen och se hur det gick.

Om det står ‘Klart’ så är det bara att öppna din e-post och bekräfta att du vill prenumerera.
Om du får ett felmeddelande, prova igen och se till att du skrivit rätt adress.

Steg 2

Nu är det dags att kolla din mail. Där ska nu finnas ett bekräftelsebrev från ‘Årstaskolan’. Öppna det. Om du inte fått något mail, se längst ned på denna sida under felsökning.

Klicka på knappen ‘Bekräfta att du vill följa’. Sedan är det klart.

Steg 3 – Ej obligatoriskt

På sidan som nu öppnas i din webbläsare kan du göra några val. (1.) meddelar att allt gått bra. I rullgardinsmenyn vid (2.) kan du välja hur ofta du vill ha mail.
‘Omedelbar’ gör att du får ett mail så fort ett inlägg publicerats på bloggen. ‘Dagligen’ och ‘Veckovis’ samlar ihop antalet mail till en gång per dag eller vecka.

Tryck till sist på (3.) ‘Spara ändringar’.

Steg 4 – Ej obligatoriskt

Om du på samma sida klickar på (1.) ‘Inställingar’ kan du också välja en (2.) tid och / eller dag när du helst vill ha mail, om du valde alternativet ‘Dagligen’ eller ‘Veckovis’.

Glöm inte att (3.) spara.

Felsökning

Det vanligaste problemet som rapporteras är att ni inte får några mail. Här nedan kommer några tips.

Ändra mina inställningar
Gå till https://subscribe.wordpress.com

Skräppost
Kolla att våra mail inte fastnar i din skräppost-mapp. Om det hamnat där, välj att lita på mail från oss, så hamnar det inte där i fortsättningen. Det ser olika ut beroende på vilken e-post du har.

I bilden nedan ser ni hur det ser ut i Gmail, där det dels kan hamna i mappen Skräppost och fliken Kampanjer.

Att prenumerationsmailen hamnar i kampanjer är för att Google ser våra mail som en kampanj eller reklamutskick.

Om mailen hamnar i fliken Kampanjer så kan du (via Gmail på dator) dra mailet från Kampanjer och dra till Primär. Då får du en fråga om du vill att alla mail från oss ska hamna i din Primär-flik. Tryck Ja då, så ska det funka på framtida mail.

Om du fortfarande inte får det att fungera, kontakta oss.