Personal – Kalendarium och Rumskalendrar – personal – Lägg till i Outlook

Här visar jag dig hur du lägger till skolan kalendarium i Outlook på din dator eller din iPad.

Dator

Steg 1

Gå till kalendern i Outlook och högerklicka på “Mina kalendrar” på vänstersidan. Välj sedan “Lägg till kalender” > “Från adressboken”.

Steg 2 – Kalendarium

Skriv in “resurs ara” i sökrutan och klicka sök, så dyker vårt kalendarium upp som heter “Resurs ARA Kalendarium”. Dubbelklicka på den och klicka “OK”. Klart!

Steg 2 – Rumskalendrar

Skriv in “rum 117gruara” i sökrutan och klicka sök, så dyker våra rum upp som heter något som börjar på “Rum 117gruara…”. Där finns nu Blå rummet, F112, Konferensrum C200 och Makerspace.
Dubbelklicka på den eller de du vill se och klicka “OK”. Klart!

Steg 3

Se till att kalendern är förbockad så att du ser den.

iPad

Steg 1

Öppna Outlook på din iPad (du måste använda Outlook för att det ska fungera). Klicka därefter på kalendern längst nere till höger.
Klicka sedan på ditt konto uppe till vänster för att få fram inställningar.

Steg 2

Klicka sedan på (1) ikonen för att lägga till och sedan på (2) Lägg till delade kalendrar.

Steg 3

Här söker du efter kalendariet genom att skriva in Resurs ara, så dyker det upp. Klicka sedan på plustecknet till höger om Resurs ARA Kalendarium.

Extra – På samma sätt kan du också lägga till våra rumskalendrar för exempelvis Makerspace. Då söker du på rum 117gruara istället för resurs ara.

Steg 4

Nu kan du välja att visa kalendariet genom att bocka för den kalendern.