Kakor och integritet

Sidans innehåll i korthet

  • Sajten använder inga kakor för att spåra dig.
  • All data lagras på servrar i Sverige.
  • Personuppgifter lagras endast om du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen.

Kakor

På support.arstaskolan.se använder vi inga kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator.

Kakor som används på support.arstaskolan.se

Vi använder inga kakor på den här webbplatsen. Det finns dock inbäddat material från exempelvis Youtube och andra tjänster och de kan sätta kakor. Läs mer om det under “Inbäddat innehåll”.

Analysverktyg

Vi använder inget analysverktyg, som exempelvis Google Analytics. Det enda vi registrerar är hur många gånger ett inlägg klickas på, vilket är helt anonymt och inte lagrar någon information om dig.

Serverplats

Vi lagrar all data på servrar i Sverige.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Inlägg på support.arstaskolan.se kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar och så vidare). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Så ställer du in användningen av kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av användningen av kakor. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta.

Det finns två typer av kakor

  • En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Post- och telestyrelsen tillsynsmyndighet

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats. Post- och telestyrelsens webbplats

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

Om du som besökare väljer att lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte dina data med någon.