Jobba med Green Screen på din iPad

sv flag
zh flag
en flag
fr flag
ja flag
es flag
Voiced by Amazon Polly

Filma med Green Screen

Grundidén med att filma mot en Green Screen är att du med en app eller program kan ta bort den gröna färgen och ersätta den med exempelvis en bakgrundsbild eller film.

I Makerspace finns en hel vägg som är grönmålad tillsammans med ljus som du kan använda, men det finns också grönt tyg att låna av Micke Kring om ni vill filma någon annanstans. Tänk på att ju bättre kamera och ljus du har, desto bättre resultat får du. Men som vanligt handlar det om att få ett “bra nog” resultat. I denna lilla guide gör vi vårt bästa med hjälp av en iPad.

Tips för bättre resultat

• Ju bättre ljus när du filmar, desto enklare är det att ta bort bakgrunden och ger bättre resultat över lag.
  • Den eller det som ska filmas bör stå ca 1 meter ut från den gröna väggen för att undvika skuggor.
  • Se till att den gröna bakgrunden är så jämnt belyst som möjligt. En jämn grönfärg är enklare att ta bort. Skuggor blir ju en annan grönfärg och blir svårare att ta bort.
  • Sätt ljus både på den eller de som ska filmas, men också på den gröna bakgrunden för att ta bort skuggorna från personerna.
  • Testa att släppa in dagsljus genom att öppna persiennerna.

Green Screen by Do Ink – Guide

Ett smidigt sätt att jobba är att spela in och redigera så mycket som möjligt med iMovie, som är en enklare app för just redigering av film. Därefter så använder vi appen Green Screen by Do Ink för att byta ut den gröna färgen mot den eller de bakgrunder som du vill ha.
I filmen visar vi dig hur appen Green Screen by Do Ink fungerar.