Installera skrivare till dator

Voiced by Amazon Polly

Att installera en skrivare till din dator gör du själv i Serviceportalen. Du måste veta vilket hus och rumsnummer skrivaren finns samt vad skrivaren heter (står på en vit lapp på varje skrivare och är oftast en bokstav följt av ett par siffror).

I det här exemplet kommer jag att lägga till skrivaren/kopiatorn som finns i expeditionskorridoren på Årstaskolan Årsta Torg.

Gå till Serviceportalen

serviceportalen.stockholm.se

Välj “Hantera skrivare” följt av “Anslut skrivare” i vänstermenyn

Leta dig fram till rätt skrivare

Vi börjar med att välja “Grundskola”

Därefter “Enskede”

Därefter “Årstaskolan”

Därefter om det gäller Årstaviken (Simlångsvägen) eller Årsta Torg (Tämnarvägen)

Sedan vilken husdel. I mitt fall ska jag installera skrivaren/kopiatorn vid expeditionskorridoren som ligger i hus C, plan 200.

Våning 2

Och slutligen dyker de skrivare upp som finns här. Nu måste du veta vad skrivaren heter och det står på varje skrivare på en vit klisterlapp. I detta fall är det “sg00416”, så jag klickar på det skrivarnamnet.

Nu klickar jag på “Installera” och allt är klart. Bara att vänta en minut och sedan kan jag skriva ut till denna.