Installera appar från Skolappar

Voiced by Amazon Polly

Om du vill installera appar på din iPad som skolan köpt in hittar du dessa i appen “Skolappar”. Alla appar som du hittar i “Skolappar” kan du installera på din iPad.

Klicka på appen “Skolappar”

Godkänn certifikat

Om det är första gången du använder Skolappar kan ett sånt här meddelande dyka upp. Klicka då på “Fortsätt”, annars fungerar det inte.

Leta rätt på den app du vill installera

För att se alla appar du kan installera, klicka på “Uncategorized”.

Klicka på den app du vill installera

Klicka på “Install”

Nu är det klart och inom ett par minuter så installeras appen

Om det är många som installerar appar samtidigt så kan det ta ett tag innan appen börjar installera, så vänta minst en halvtimme innan du ropar på hjälp.

Om det inte fungerar

1. Gå till appen “Inställningar”
  2. Bläddra ned på vänstersidan tills du kommer till “Safari”. Klicka på den.
  3. Bläddra ned på högersidan tills du kommer till “Rensa historik och webbplatsdata”. Klicka på den.
  4. Klicka på “Rensa”.
  5. Nu kan du följa instruktionerna från början på denna sida.
4 kommentarer
  1. Hej!
    Jag är en elev i Spånga grundskola som heter Freja och går i klass 7c. Jag har följt instruktionerna, men det funkar fortfarande inte. Appen jag har försökt att instalera heter Microsoft outlook, men det kommer endast upp en ruta där det står ”Du måste köpa appen innan du installerar den”. Detta händer när jag klickar på appen, som laddar. Det finns två alternativ under ruta som lyder ”Visa i AppStore” och ”Ok”, men det går inte att visa i AppStore eftersom att skolan har tagit bort appen från min IPad.
    Hur ska jag göra för att ladda ner appen?
    //Freja Lund

1. Hej Freja!
      Då är det något som är fel. Prata med den som är ansvarig för paddor på din skola, så kan hen hjälpa dig.
      MVH Micke