Iniciar sesión en el Wi-Fi de la ciudad | Stockholmbyod

Voiced by Amazon Polly

Si usted es un personal o estudiante en Estocolmo City, puede iniciar sesión directamente en línea, utilizando su nombre de usuario y contraseña.

Esta red no se aplica a teléfonos de servicio o sapos, sino solo a dispositivos privados.

Así que lo que necesitas es;

Su nombre de usuario y contraseña. Si eres estudiante y no tienes esto, puedes hablar con tu mentor.

Paso 1

Conéctese a la red llamada Stockholmbyod

Paso 2

Introduzca el mismo nombre de usuario y contraseña que utiliza, por ejemplo, para iniciar sesión en un ordenador o en la Plataforma Escolar (por ejemplo, aa00001) en los campos “Nombre de usuario” y “Contraseña”.

Paso 3

Presione “Conectar” y acepte el certificado que puede aparecer en la pantalla.

Paso 4

Ahora serás transferido a una página en la que iniciarás sesión, de nuevo con tu cuenta. A continuación, pulse “Iniciar sesión”.

Paso 5

Acepte los Términos de Uso si quieres conectarte. Pulse “Aceptar”.

Paso 6

Ahora es el momento de registrar su dispositivo, presione “Sí, registrar dispositivo”.

Paso 7

Ahora puede poner un nombre en su dispositivo, como, por ejemplo, en este caso, “Sandras iPhone”. Pulsa “Guardar, continuar” cuando escribas un nombre personalizado en tu dispositivo.

Paso 8

Se supone que aparece una página de bienvenida y ahora está casi terminada. Pulse “Continuar”.

Paso 9

Espere hasta que “Cancelar” se sustituya por “Hecho”. Pulse “Hecho”.

Ahora está conectado a la red de la ciudad y a Internet.

22 kommentarer
  1. Den info du serverar här verkar vara unik och färsk. Bra!
    Vet du om guest.stockholm.se fortfarande fungerar?

1. De nätverk (SSID) som staden nu använder är StockholmBYOD, StockholmGuest och StockholmInternt. Så nej, men det finns ett nytt gästnät som skolorna kan administrera tillgång till.

2. Hur gör man med android? Jag skriver in rätt användarnamn och lösenord men anslutknappen är grå, så jag kan inte klicka på den. Det finns inget mer fällt att fylla i förutom “Anonym identitet” som jag inte vet vad jag ska fylla i eller om jag ens ska det.

1. Jag testade på en Samsung Galaxy S4 idag och då gjorde jag så här;
      1. Välj nätverket StockholmBYOD
      2. Fyll i användarnamn under “Identitet” (prova med din e-postadress om det inte funkar med användarnamn)
      3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”
      4. Tryck på “Anslut”
      5. När du öppnar din webbläsare och försöker gå till en sida kommer du få registrera din telefon, så följ anvisningarna. Därefter ska det funka.

1. Prata med den som är ansvarig för it på din skola så kan nog den personen hjälpa dig i så fall.
          MVH Micke

3. Finns inget möjligt val som är 3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”

På Samsung Galaxy.
    Var har ni sett det?
    /Martin

4. Hej, jag undrar hur man går in på en Sony Experia, det är en android men det kommer med en extra spalt som säger ”anonym identitet” och jag kan inte komma in på internet

1. StockholmInternt är för stadens digitala enheter som är registrerade i stadens system
      StockholmBYOD är ett gästnät om man vill använda privat utrustning i stadens nät

5. Hej jag har fått mitt id och internet funkar bra. Men för 1 vecka sedan så slutade mitt id funka jag pratade med it hjälpen på skolan hans sa att dom överför id till ett nytt system och bag undrar om du vet något om detta

1. Ja, förmodligen så har ni “gått över” till stadens nya system som heter GSIT 2. Det innebär att du ska få en ny e-postadress och ett nytt lösenord. Så kolla med din lärare igen, så kan du få hjälp.
      MVH Micke