Login to the city's Wi-Fi | Stockholmbyod

If you are a staff or student in Stockholm City, you can log in directly online, using your username and password.

This network does not apply to service telephones or toads, but only to private devices.

So what you need is;

Your username and password. If you are a student and do not have this, you can talk to your mentor.

Step 1

Connect to the network called Stockholmbyod

Step 2

Enter the same username and password that you use, for example, to log in to a computer or to the School Platform (e.g. aa00001) in the “Username” and “Password” fields.

Step 3

Press “Connect” and accept the certificate that may appear on the screen.

Step 4

You will now be transferred to a page where you will log in, again with your account. Then press “Sign on”.

Step 5

Accept the Terms of Use if you want to connect. Press “Accept”.

Step 6

Now it's time to register your device, press “Yes, register device”.

Step 7

You can now put a name on your device, as, for example, in this case, “Sandras iPhone”. Press “Save, continue” when typing in a custom name on your device.

Step 8

A welcome page is supposed to come up and now it's almost done. Press “Continue”.

Step 9

Wait until “Cancel” is replaced to “Done”. Press “Done”.

Now you are connected to the city network and internet.

1. Den info du serverar här verkar vara unik och färsk. Bra!
    Vet du om guest.stockholm.se fortfarande fungerar?

1. De nätverk (SSID) som staden nu använder är StockholmBYOD, StockholmGuest och StockholmInternt. Så nej, men det finns ett nytt gästnät som skolorna kan administrera tillgång till.

2. Hur gör man med android? Jag skriver in rätt användarnamn och lösenord men anslutknappen är grå, så jag kan inte klicka på den. Det finns inget mer fällt att fylla i förutom “Anonym identitet” som jag inte vet vad jag ska fylla i eller om jag ens ska det.

1. Jag testade på en Samsung Galaxy S4 idag och då gjorde jag så här;
      1. Välj nätverket StockholmBYOD
      2. Fyll i användarnamn under “Identitet” (prova med din e-postadress om det inte funkar med användarnamn)
      3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”
      4. Tryck på “Anslut”
      5. När du öppnar din webbläsare och försöker gå till en sida kommer du få registrera din telefon, så följ anvisningarna. Därefter ska det funka.

1. Prata med den som är ansvarig för it på din skola så kan nog den personen hjälpa dig i så fall.
          MVH Micke

3. Finns inget möjligt val som är 3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”

På Samsung Galaxy.
    Var har ni sett det?
    /Martin

4. Hej, jag undrar hur man går in på en Sony Experia, det är en android men det kommer med en extra spalt som säger ”anonym identitet” och jag kan inte komma in på internet

1. StockholmInternt är för stadens digitala enheter som är registrerade i stadens system
      StockholmBYOD är ett gästnät om man vill använda privat utrustning i stadens nät

5. Hej jag har fått mitt id och internet funkar bra. Men för 1 vecka sedan så slutade mitt id funka jag pratade med it hjälpen på skolan hans sa att dom överför id till ett nytt system och bag undrar om du vet något om detta

1. Ja, förmodligen så har ni “gått över” till stadens nya system som heter GSIT 2. Det innebär att du ska få en ny e-postadress och ett nytt lösenord. Så kolla med din lärare igen, så kan du få hjälp.
      MVH Micke