Logga in på stadens Wi-Fi | StockholmBYOD

Du som är personal eller elev i Stockholms stad kan logga in direkt på nätet, med ditt användarnamn och lösenord.

Det här nätet gäller alltså inte tjänstetelefoner eller -paddor, utan endast privata enheter.

Det du behöver är alltså;

Ditt användarnamn och lösenord. Om du är elev och inte har detta, kan du prata med din mentor.

Steg 1

Anslut till nätverket som heter StockholmBYOD

Steg 2

Skriv in samma användarnamn och lösenord som du använder exempelvis för att logga in på en dator eller till Skolplattformen (t.ex. aa00001) i fältet för ”Användarnamn” och ”Lösenord”.

Steg 3

Tryck på “Anslut” och godkänn certifikatet som eventuellt kommer upp på skärmen.

Steg 4

Du blir nu förflyttad till en sida där du ska logga in, återigen med ditt konto. Tryck sedan “Sign on”.

Steg 5

Acceptera användarvillkoren om du vill ansluta. Tryck “Accept”.

Steg 6

Nu är det dags att registrera din enhet, tryck på “Yes, register device”.

Steg 7

Du kan nu sätta ett namn på din enhet, som till exempel i detta fall “Sandras iPhone”. Trycka “Save, continue” när du skrivit i ett eget namn på din enhet.

Steg 8

En välkomstsida ska komma upp och nu är det nästan klart. Tryck “Continue”.

Steg 9

Vänta till “Avbryt” byts ut till “Klar”. Tryck på “Klar”.

Nu är du ansluten till stadens nät och internet.

14 kommentarer
  1. Den info du serverar här verkar vara unik och färsk. Bra!
    Vet du om guest.stockholm.se fortfarande fungerar?

1. De nätverk (SSID) som staden nu använder är StockholmBYOD, StockholmGuest och StockholmInternt. Så nej, men det finns ett nytt gästnät som skolorna kan administrera tillgång till.

2. Hur gör man med android? Jag skriver in rätt användarnamn och lösenord men anslutknappen är grå, så jag kan inte klicka på den. Det finns inget mer fällt att fylla i förutom “Anonym identitet” som jag inte vet vad jag ska fylla i eller om jag ens ska det.

1. Jag testade på en Samsung Galaxy S4 idag och då gjorde jag så här;
      1. Välj nätverket StockholmBYOD
      2. Fyll i användarnamn under “Identitet” (prova med din e-postadress om det inte funkar med användarnamn)
      3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”
      4. Tryck på “Anslut”
      5. När du öppnar din webbläsare och försöker gå till en sida kommer du få registrera din telefon, så följ anvisningarna. Därefter ska det funka.

3. Finns inget möjligt val som är 3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”

På Samsung Galaxy.
    Var har ni sett det?
    /Martin

4. Hej, jag undrar hur man går in på en Sony Experia, det är en android men det kommer med en extra spalt som säger ”anonym identitet” och jag kan inte komma in på internet

1. StockholmInternt är för stadens digitala enheter som är registrerade i stadens system
      StockholmBYOD är ett gästnät om man vill använda privat utrustning i stadens nät

Kommentera