Logga in på stadens Wi-Fi | StockholmBYOD

Voiced by Amazon Polly

Du som är personal eller elev i Stockholms stad kan logga in direkt på nätet, med ditt användarnamn och lösenord.

Det här nätet gäller alltså inte tjänstetelefoner eller -paddor, utan endast privata enheter.

Det du behöver är alltså;

Ditt användarnamn och lösenord. Om du är elev och inte har detta, kan du prata med din mentor.

Steg 1

Anslut till nätverket som heter StockholmBYOD

Steg 2

Skriv in samma användarnamn och lösenord som du använder exempelvis för att logga in på en dator eller till Skolplattformen (t.ex. aa00001) i fältet för ”Användarnamn” och ”Lösenord”.

Steg 3

Tryck på “Anslut” och godkänn certifikatet som eventuellt kommer upp på skärmen.

Steg 4

Du blir nu förflyttad till en sida där du ska logga in, återigen med ditt konto. Tryck sedan “Sign on”.

Steg 5

Acceptera användarvillkoren om du vill ansluta. Tryck “Accept”.

Steg 6

Nu är det dags att registrera din enhet, tryck på “Yes, register device”.

Steg 7

Du kan nu sätta ett namn på din enhet, som till exempel i detta fall “Sandras iPhone”. Trycka “Save, continue” när du skrivit i ett eget namn på din enhet.

Steg 8

En välkomstsida ska komma upp och nu är det nästan klart. Tryck “Continue”.

Steg 9

Vänta till “Avbryt” byts ut till “Klar”. Tryck på “Klar”.

Nu är du ansluten till stadens nät och internet.

24 kommentarer
  1. Den info du serverar här verkar vara unik och färsk. Bra!
    Vet du om guest.stockholm.se fortfarande fungerar?

1. De nätverk (SSID) som staden nu använder är StockholmBYOD, StockholmGuest och StockholmInternt. Så nej, men det finns ett nytt gästnät som skolorna kan administrera tillgång till.

2. Hur gör man med android? Jag skriver in rätt användarnamn och lösenord men anslutknappen är grå, så jag kan inte klicka på den. Det finns inget mer fällt att fylla i förutom “Anonym identitet” som jag inte vet vad jag ska fylla i eller om jag ens ska det.

1. Jag testade på en Samsung Galaxy S4 idag och då gjorde jag så här;
      1. Välj nätverket StockholmBYOD
      2. Fyll i användarnamn under “Identitet” (prova med din e-postadress om det inte funkar med användarnamn)
      3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”
      4. Tryck på “Anslut”
      5. När du öppnar din webbläsare och försöker gå till en sida kommer du få registrera din telefon, så följ anvisningarna. Därefter ska det funka.

1. Prata med den som är ansvarig för it på din skola så kan nog den personen hjälpa dig i så fall.
          MVH Micke

3. Finns inget möjligt val som är 3. Fyll i ditt lösenord under “Ange lösenord”

På Samsung Galaxy.
    Var har ni sett det?
    /Martin

4. Hej, jag undrar hur man går in på en Sony Experia, det är en android men det kommer med en extra spalt som säger ”anonym identitet” och jag kan inte komma in på internet

1. StockholmInternt är för stadens digitala enheter som är registrerade i stadens system
      StockholmBYOD är ett gästnät om man vill använda privat utrustning i stadens nät

5. Hej jag har fått mitt id och internet funkar bra. Men för 1 vecka sedan så slutade mitt id funka jag pratade med it hjälpen på skolan hans sa att dom överför id till ett nytt system och bag undrar om du vet något om detta

1. Ja, förmodligen så har ni “gått över” till stadens nya system som heter GSIT 2. Det innebär att du ska få en ny e-postadress och ett nytt lösenord. Så kolla med din lärare igen, så kan du få hjälp.
      MVH Micke

6. Hejsan det går inte att surfa med iPhone med den internet kopplingen , man blir kopplad till internet men man kommer inte ut på internet

Har försökt koppla ifrån och på igen men kommer ingen vart skulle vara tacksam om du kunde hjälpa mig.

Jag är anställd medarbetar i Stockholm stad