Elev – Logga in på Skolplattformen och dina tjänster

Voiced by Amazon Polly

För att komma åt de vanligaste tjänsterna som Office 365 (Word, Powerpoint, Teams med flera) och Skolplattformens vanligaste delar är det alltid enklast att logga in på just Skolplattformen.

Du som elev kommer också åt andra tjänster som Inläsningstjänst och NE (Nationalencyklopedin) med din inloggning från Stockholms stad.

1. Öppna en webbläsare på din dator, platta eller mobiltelefon och surfa in på skolplattformen.stockholm.se. Här skriver du in din e-postadress och klickar på “Nästa”.

2. Nu kommer du till Stockholms stads inloggning. Välj fliken “Elever” och klicka sedan på “Logga in med användarnamn och lösenord”.

3. Nu skriver du in ditt användarnamn (det som ser ut ungefär som AB12345) och ditt lösenord. Klicka sedan på “Logga in”.

4. Nu är du inloggad. Längst uppe till vänster finns en menyikon som kallas för våfflan. Om du klickar på den, så kommer du åt alla appar och tjänst, som till exempel Teams, Word och Outlook för e-post.