UPPDATERAD: 9 mars 2018

I detta inlägg visar vi dig hur du ställer in så att du kan skriva ut från paddan direkt till skolans skrivare utan att behöva gå via e-post eller annat.

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi

Se till att stadens Wi-Fi är valt (StockholmInternt) och klicka sedan på ikonen som ser ut som ett “i” med en cirkel runt.

2. Ställ in DNS.

Bläddra en bit ned och klicka på “Ställ in DNS”.

3. Lägg till inställningar för Årstaskolan

Här ska du först klicka på “Manuellt” och sedan “Lägg till sökdomän”. Skriv sedan in ara.mobileprint.stockholm.se (funkar bara på Årstaskolan) och sedan “Spara” längst upp till höger. Nu är du klar.

4. Testutskrift från Anteckningar

Här har jag öppnat appen Anteckningar och klickar på den universella dela-ikonen (den överst inringade som ser ut som en rektangel med en pil upp) och klickar på skriv ut.

u3

4. Välj skrivare

Klicka på välj skrivare. Nu kommer alla skolans skrivare att dyka upp. Välj den du vill skriva ut till och skriv ut.
u4

u5