Om du vill installera appar på din iPad som skolan köpt in hittar du dessa i appen “Skolappar”. Alla appar som du hittar i “Skolappar” kan du installera på din iPad.

Klicka på appen “Skolappar”

Godkänn certifikat

Om det är första gången du använder Skolappar kan ett sånt här meddelande dyka upp. Klicka då på “Fortsätt”, annars fungerar det inte.

Leta rätt på den app du vill installera

För att se alla appar du kan installera, klicka på “Uncategorized”.

Klicka på den app du vill installera

Klicka på “Install”

Nu är det klart och inom ett par minuter så installeras appen

Om det är många som installerar appar samtidigt så kan det ta ett tag innan appen börjar installera, så vänta minst en halvtimme innan du ropar på hjälp.

Om det inte fungerar

1. Gå till appen “Inställningar”
  2. Bläddra ned på vänstersidan tills du kommer till “Safari”. Klicka på den.
  3. Bläddra ned på högersidan tills du kommer till “Rensa historik och webbplatsdata”. Klicka på den.
  4. Klicka på “Rensa”.
  5. Nu kan du följa instruktionerna från början på denna sida.